Omheining rondom Ut Poeleke

Onderstaande informatie zal voor het seizoen 2019 verouderd zijn. Er wordt een toegangssluis gemaakt en de kant waar de toegangspoort nu zit, zal worden aangepast met een hoog hekwerk.


De omheining is als volgt opgebouwd. (situatie 2018)

Toegangspoort

De toegangspoort is een traditioneel houten weide hekwerk. Aan de onderzijde is deze poort dichtgemaakt. De hoogte van de poort is circa 1,00m

Hekwerken

Aan de zijde waar zich ook de toegangspoort bevindt staat deels een volgroeide beukenhaag (> 2,00m hoog) en deels een jonge beukenhaag (momenteel 1,30m hoog). Deze volledige zijde is extra afgezet met een hekwerk van 60cm hoog zodat er geen honden onderdoor kunnen. Bij de jonge aanplant is het in theorie mogelijk dat je hond door de haag en over het hek springt. In respect tot ons eigen terrein en de inrichting daarvan is er voor gekozen geen hoger hekwerk te plaatsen. Dit lost zich in de toekomst vanzelf op doordat de haag dichtgroeit.
Stel dat je hond toch aan deze zijde het terrein van Ut Poeleke verlaat, dan komt hij op het terrein van Bindels Tuinen uit dat grenst aan een zandweg en landbouwgrond.

Alle andere zijdes bestaan uit hekwerken die 1,50 - 1,80 hoog zijn. En ook hier is een deel voorzien van een beukenhaag.

Bij twijfel willen we je vragen zelf het hekwerk te inspecteren en in te schatten of dit voldoende is voor jouw hond.

Mijn hond heeft de neiging om te graven of te wroeten

Stel dat je hond de neiging heeft om zich ergens uit vrij te graven, of zich ergens koste wat kost onderdoor wroet of kruipt, dan is de zwemvijver NIET geschikt om te betreden. Het hekwerk hangt op sommige plekken (afhankelijk van de grondslag) zo'n 5-10 cm vrij van de grond.

Kippenren

Op het terrein bevindt zich een kippenren. Onze kippen zijn gewend aan honden dus dat is geen probleem. Heeft jouw hond een focus op kippen (bv de Husky), dan is het verstandig om niet naar de hondenzwemvijver te komen.


Video uitleg over de omheining

In onderstaande video wordt een uitleg gegeven over de omheiningen rondom het terrein.


 


 Video uitleg over de kippenren

In onderstaande video wordt uitleg gegeven over de kippenren op het terrein.