De hondenzwemvijver

De hondenzwemvijver is een kleinschalige vijver die gebouwd is om honden in te kunnen laten zwemmen. De bodem van de vijver loopt geleidelijk af zodat de honden op hun eigen tempo de vijver in kunnen lopen. Honden die liever niet zwemmen, maar wel willen pootje baden kunnen dan op hun eigen gewenste diepte door de vijver stappen.

Hondenzwemvijer Ut Poeleke overzicht vijverHoe diep is de zwemvijver?

Er is een speciaal gedeelte dat maximaal 30cm diep is. Speciaal voor de puppies, maar ook voor de andere honden die graag alleen maar door het water stappen.
Het andere deel van de vijver loopt geleidelijk af naar een diepte van zo'n 90cm. Een diepte waarbij ook de grotere hondenrassen zoals de Berner Sennenhonden nog prima kunnen zwemmen.

 Stapstenen

Sommige honden vinden het erg leuk om over de stapstenen te lopen. Maar ook kinderen maken hier graag gebruik van. De onderlinge afstand van de stenen is dusdanig uitgekiend dat ook de kleinere rassen de sprongetjes kunnen maken. 
De stapstenen zijn ook geschikt om eventjes heerlijk op de te gaan zitten en met je benen in het water te bungelen. Lekker verkoelend terwijl je hond aan het zwemmen is.

 

 

Gefilterd water

Het water van de hondenzwemvijver wordt 24 uur per dag 7 dagen in de week gefilterd. Het water blijft daardoor continue in beweging. Er worden overigens GEEN chemicalien toegevoegd aan het water. Het water wordt op natuurlijke wijze gefilterd door een zogenaamd Beadfilter.
De bodem van de vijver wordt ook regelmatig gereinigd. Het water blijft daardoor voldoende zuiver voor honden om in te zwemmen.

Baasjes en kinderen in het water? 

Uiteraard is het toegestaan om met je hond het water in te lopen. Maar de vijver is in de eerste plaats gemaakt voor honden. Er mag daarom ook alleen door honden gezwommen worden in het water.  En let op, want de bodem bevat steentjes en in het gedeelte waar de honden al zwemmen zitten afvoeren naar onze filterinstallatie, uiteraard voorzien van een afdekkap.
Besluit je toch het water in te lopen, dan gebeurt dat altijd op eigen risico.

de hondenzwemvijver
Fotogallerij
Inschrijven nieuwsbrief
'ut Spetterke'
Bij inschrijven ga je akkoord met de privacyverklaring