Over ons & onze honden

Samen met mijn partner Roy, run ik de hondenzwemvijver. Roy is hovenier en heeft een hoveniersbedrijf (Bindels Tuinen). De hondenzwemvijver is een aanvulling op het hoveniersbedrijf. De manier van aanleg, gebruik van planten, materiaalgebruik en inpassing in de omgeving geeft de hondenzwemvijver zijn unieke uiterlijk. Ikzelf, Monique, heb me sinds de start van de hondenzwemvijver verder verdiept in de hondenwereld en aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd:

Hoe het begon

In 2016 kwamen Roy en ik tijdens een vakantie in Oostenrijk met onze hond Joep (labrador) op het idee om een zwemvijver te maken. En bij terugkomst werd de daad bij het woord gevoegd. Toen de zwemvijver een feit was waren we van mening dat het toch wel iets groter en mooier was geworden dan in eerste instantie bedoeld. En daarom ontstond het idee om meer mensen met hun hond hier van te laten genieten. We openden onze poorten in 2017 voor het publiek. Dit was een proef en bleek een geslaagde proef. De jaren daarop hebben we de vijver steeds verder geprofessionaliseerd. Ieder jaar leren we weer bij en verwerken die ervaring in het concept van de vijver.

Onze honden

Joep, Jet, Maiden en Milo. Dat zijn de honden die hun stempel hebben gedrukt op de hondenzwemvijver.

Joep

Joep is helaas niet meer bij ons. We hebben op 4 januari 2020 afscheid van hem moeten nemen. Hij is 12 jaar geworden. Joep kwam bij ons toen hij 9 maanden oud was. We hebben veel van elkaar geleerd. Heel snel werd duidelijk dat Joep een echte waterrat was. Als er water in de buurt was, dan lag hij erin. We noemden hem vaak onze zeehond. Zijn pootafdruk is vereeuwigd in het beton rondom de vijver.

 

 

 

 

Jet

Jet is een labradorteefje en is van pups af aan bij ons. Ze is geboren op 16 mei 2016. Vanaf dag 1 dat ze bij ons kwam voelde ze zich thuis. Jet is een hele andere hond dan Joep. Ze houdt ook van water, maar niet zo extreem als Joep. Ze zwemt graag en duikt achter een bal aan in de vijver.
Op het terrein houdt ze het overzicht en blijft relaxed. Een prachtlabrador met bruine ogen, onze "brown eyed girl".

 

 

 

 

maiden

En toen kwam onze kleine cavalier Maiden. Een hele mooie aanvulling nadat Joep ons had moeten verlaten. Jet had behoefte aan gezelschap. Voor veel mensen was het even wennen. Een cavalier in plaats van een labrador. Maar onze Maiden is een echte aanvulling en brengt leven in de brouwerij. Ze struint graag, jaagt vogeltjes op en is erg alert. Bij de vijver zal ze altijd de rust opzoeken want ze is niet zo gesteld op al die drukte rondom de vijver.

 

 

milo

De laatste aanwinst is onze Milo, een labradorreu. Milo is met zijn 9 jaar bij ons gekomen omdat hij vanwege verdrietige omstandigheden niet meer bij zijn oude baasjes kon blijven. Wij hebben hem opgenomen in onze roedel. Milo is ook een echte waterrat en we hebben dus weer een zeehond in huis. Milo speelt enorm graag met kinderen, de grootste kindervriend van het stel.

 

Nog meer foto's van het stel

Waarschijnlijk ken je het wel. Je raakt maar niet uitgefotografeerd als je met je hond aan het wandelen bent, of als je hond weer eens iets leuks doet. Dat geldt dus ook voor ons. Duizenden foto's staan er op onze telefoons. Het is gelukt een zeer kleine selectie te maken.

Onze honden
Fotogallerij
Inschrijven nieuwsbrief
'ut Spetterke'
Bij inschrijven ga je akkoord met de privacyverklaring