Hoera, de hondenzwemvijver bestaat 5 jaar

Dit jaar is het 5 jaar geleden dat de Hondenzwemvijver zijn poorten opende. Op 30 april 2017 hadden we de allereerste open dag. En de opkomst verraste ons enorm. Er hadden al veel mensen van ons initiatief gehoord dat zich op dat moment nog in een proeffase bevond. Na de open dag konden baasjes met hun hond iedere woensdagavond terecht bij de zwemvijver.

Seizoen 2018

We zagen dat eerste jaar dat er veel animo was voor zo'n leuke plek om de hond te kunnen laten zwemmen. En we besloten het concept daarna verder te gaan uitwerken. Zo werd er een terras aangelegd, degelijke banken met tafels aangeschaft, een goed en gedegen hekwerk geplaatst op de plekken waar dat nog nodig was. Parasols erbij en het was al heel wat. En er kwam een mascotte, onze eigen Joekel. In dit jaar was de allereerste rasdag een feit. Op 6 mei 2018 hadden we de allereerste bullendag. En daarna zijn we ook dat concept verder gaan toepassen.

We hakten in dit seizoen ook de knoop door om de vijver flink te veranderen. De vijver zoals die was aangelegd voldeed niet meer. Het aantal honden dat van de vijver gebruik maakte was toegenomen en zou verder toenemen. Dus dat vergde een betere, grotere en hufterproof variant. Zo startten we op 19 november 2018 met het uitgraven en aanleg van de nieuwe vijver. Dat duurde de hele winter en in april 2019 was dat helemaal klaar. Een flinke klus.

Seizoen 2019

Met de nieuwe vijver gingen we het seizoen van start. Wat een metamorfose was het geworden. We hebben zoveel gave reacties gekregen van iedereen. Dat deed ons goed want het was echt heel veel werk geweest. Vele honden en hun baasjes kwamen genieten van het mooie water dat 24 uur per dag 7 dagen in de week gefilterd werd. 
Na afloop van het seizoen besloten we om de ingang naar het terrein te veranderen. En dus ging Roy met zijn medewerkers van Bindels Tuinen aan de slag. Er werd een mooi pad met plantenborder gerealiseerd in het najaar.

 

Seizoen 2020

De plantenborder ging groeien en zag er prachtig uit. In het voorjaar met al die mooie bloembollen. Corona was inmmiddels in Nederland gearriveerd en ook de zwemvijver moest zijn plannen daarop aanpassen. Privéverhuur mocht wel, maar meer ook niet. En hoe groot was mijn verbazing toen ik op zondagochtend 26 april het terrein opliep en ontdekte dat de tent weg was. Gestolen. Het duurde echt minstens een halve minuut voordat ik besefte dat de tent echt gestolen was. De balie, koelkast en andere dingen die ik al in de tent had gezet stonden daar. Open en bloot. Dat was echt een vreemde ervaring.
Dus er moest iets anders komen. We hadden gelukkig vlak tevoren als samen bedacht wat de volgende stap zou zijn als de tent na het seizoen werd weggegooid. Want die was echt aan het eind van z'n latijn. We hadden dus al besloten dat er units zouden komen. Sneller dan gepland investeerden we in 2 units waar we de balie en het keukenblok konden plaatsen. Het was een zaligheid om na afloop van het seizoen niet meer te hoeven slepen met die tent. Afbreken en daarna weer opbouwen. Een hele vooruitgang.

Na afloop van seizoen 2020 startten we met het bouwen van de overkapping. Precies op de plek waar het kippenhok stond. Een overkapping stond al lang op mijn verlanglijstje. Een plek waar de gasten even konden schuilen als het gaat regenen, of een plek om in de schaduw te kunnen zitten. het resultaat was wederom prachtig. Dat kan je wel overlaten aan Roy en zijn medewerkers. Bindels Tuinen had zijn kunsten weer laten zien.

Seizoen 2021

In dit seizoen zijn we gestart met het bakken van hamburgers tijdens rasdagen. Een mooie en vooral lekkere aanvulling op het standaard assortiment. Roy, die normaal tuinen ontwerpt en aanlegt, heeft als hobby "bakken op de Ofyr". En hij kon zijn hartje dus ophalen. De befaamde hamburger kreeg dan ook de naam 'Hamburger van Royke' en de plek waar hij ze bakt is omgedoopt tot het Poeleke Plaza. Natuurlijk gaat hij zijn aanbod verder uitbreiden in seizoen 2022.

Aan het einde van dit seizoen hebben we mijn andere grote wens kunnen vervullen. Er werd een toiletunit geplaatst. Nu hoeven de gasten niet meer zover te lopen als ze van het toilet gebruik willen maken.
En de overkapping is voorzien van glazen panelen zodat we het seizoen kunnen gaan verlengen. De overkapping kan nu dichtgemaakt en verwarmd worden indien gewenst. En het Poeleke Plaza is voorzien van een praktische luifel. Kan Roy altijd droog staan tijdens het bakken.

Seizoen 2022

We zullen het seizoen gaan starten met een spetterend jubileumweekend ter ere van het 5-jarige bestaan. Dit zal plaatsvinden op 16, 17 en 18 april. Het programma is bekend.      Programma

 

Naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
'ut Spetterke'
Bij inschrijven ga je akkoord met de privacyverklaring