Hond én baasje profiteren van de etherische olie Lavender (lavendel)

Wat kan lavendel als etherische olie betekenen voor jouw hond?

Lavendel olie staat bekent om zijn kalmerende en ontspannende werking. Hier kan uitstekend gebruik van gemaakt worden als je graag wilt dat je hond rustig is/wordt. Vooral in tijden dat de hond door externe invloeden stress ervaart. Denk aan harde wind, vuurwerk en onweer. Nu suggereer ik dus niet dat het simpel toepassen van alleen een olie je hond zal kalmeren. Het is altijd een samenspel van diverse factoren waarin Lavendel in dit geval een rol kan spelen.

 Wat is een etherische olie?

Een etherische olie is een zeer geconcentreerde vloeistof en bevat vluchtige natuurlijke stoffen. Deze stoffen worden gewonnen uit delen van planten. Denk aan bladeren, schors, bloem, wortels en de vrucht. Deze stoffen worden o.a. dmv destillatie of koudpersing gewonnen uit het plantmateriaal. Etherische oliën staan bekent om hun aromatische werking op het lichaam en geest van mens en dier.

De voordelen van lavendel:

 • Gezonde huid
 • Emotionele balans en rust

Hoe te gebruiken bij je hond?

Je kunt lavendel op diverse manieren gebruiken.

 1. Verdampen in een verdamper. Let op, niet te sterk (max. 3 druppels) want een hond ruikt zo’n 60x beter dan een mens.
 2. Breng de olie aan op het dekentje of kussen van de hond. Let op, wel eerst de olie op je handen aanbrengen, binnenkant van de handen over elkaar wrijven en daarna met de handen over het kussen of dekentje.
 3. Masseer je hond. Breng een druppel op je hand en voeg wat verdunolie toe. Deze verdunolie kan een neutrale massage olie zijn. En ga dan je hond zachtjes masseren / aaien. LET OP de ogen en oren van de hond. Het is voor de hond niet prettig om olie in de ogen en oren te krijgen. Blijf daar dus bij uit de buurt.
 4. Breng de lavendel olie op jezelf aan en ga bij je hond zitten als de hond het niet prettig vindt als je het op hem aanbrengt. Op deze manier ademt de hond toch de lavendel in en zal het de positieve werking gaan ervaren.

 

Aandachtspunten

 1. Kleine honden zijn gevoeliger voor de geur van etherische oliën dan grote honden. Houd daar dus rekening mee als je gaat doseren.
 2. Zet een deur open als je gaat verdampen. Je hond kan dan zelf weg als hij het niet prettig vindt.

 

Tips voor de baasjes

 • Doe een druppel lavendel op je hand en wrijf de binnenkant van je handen over elkaar. Wrijf vervolgens met je handen over het kussen van je bed. En slapen maar…..
 • Voeg een paar druppels (niet meer dan 10) toe aan je badwater en geniet van een ontspannend bad.
 • Als je een klein brandplekje hebt opgelopen koel dan altijd EERST met water. Doe daarna een druppeltje lavendel erop.

 

Wat vinden Jet Maiden en Milo van Lavendel olie?

Nu heb ik het geluk dat mijn eigen 3 honden al erg relaxed zijn en het voor die toepassing dus niet hoef te gebruiken. Maar als ik voor mezelf lavendel in de verdamper heb gedaan en naar ontspannende muziek lig te luisteren, dan snurken die 3 gezellig mee op de achtergrond.

Onze Maiden, cavaliertje van 6 kg, vindt het niet zo leuk als ik haar direct masseer met lavendel. Toen ik dat de eerste keer probeerde ging ze als een dolle tekeer door op haar rug over de mat te gaan schuren. Daarom doe ik dat dus ook nooit meer bij haar. Als ik het toepas, dan doe ik het altijd eerst op mijn handen en wrijf het over mijn kleding. Een poosje daarna, als de olie al een eindje is vervlogen, dan aai ik haar voorzichtig. En dat is wel oké volgens hare majesteit.

Waar komt mijn lavendel olie vandaan?

De etherische olie lavendel die ik gebruik wordt gewonnen uit de Lavandula angustifolia die o.a. groeit in Frankrijk. Deze olie wordt door Young Living geproduceerd. Bijzonder aan de lavendel van Young Living is dat deze is samengesteld uit population lavendelplanten waardoor de olie vele eigenschappen bezit en krachtiger en sterker is dan de lavendel olie van gekloonde lavendel.

Let op bij de aanschaf van lavendel olie. Er zijn zoveel verdunde oliën verkrijgbaar op de markt die zeker niet vergelijkbaar zijn met de etherische oliën van Young Living.

 

Waarom gebruik ik olie van Young Living?

Young Living heeft als doel de meest pure olie op de wereld te produceren. Dat doen zij door de complete keten in eigen beheer te houden. Daardoor is Young Living in staat om vanaf het allereerste begin, de bodem, al de belangrijke fundatie te leggen voor een gezonde groei en ontwikkeling van de planten en bomen. Goede verzorging is belangrijk. Maar ook het tijdstip van oogsten en de manier van oogsten drukken een stempel op de uiteindelijke kwaliteit.

De destilleerderijen zijn in eigen beheer zodat het volgen van de destilleertemperaturen en tijden gegarandeerd kunnen worden. Want tijdens deze stap worden al die bruikbare en belangrijke stoffen uit de plant gehaald. En niet alleen de snelle stoffen, maar ook de stoffen die wat langer nodig hebben om vrij te komen uit plant. Juist deze stoffen geven de specifieke werking aan de olie en dat wil Young Living niet missen.

Na een uitgebreide kwaliteitscontrole door het lab worden alleen de oliën die voldoen aan de strikte kwaliteitseisen, 100% puur, dus zonder toevoegingen afgevuld in de flesjes en voorzien van het prachtige label.

Kortom, Young Living heeft een steengoed verhaal waarin ik geloof.

Young Living, from seed to seal.   

Kennismaken met etherische oliën van Young Living?

In de Healing Touch for Animals behandelingen die ik geef aan honden maak ik ook gebruik van deze oliën vanwege de pure samenstelling en hoge kwaliteit. Wens jij deze kwaliteit ook voor jezelf en je hond thuis? Meld je dan aan als lid bij Young Living. Dit verplicht je tot niets én je profiteert direct van een korting van 24% en dat geldt ook voor de bestellingen erna. Vul wel even het volgende nummer in bij het veld sponsor en enroller: 26667418

 Lid worden en bestellen

>>Bovenaan de pagina kun je taal veranderen naar Nederlands<<

Wil je het eens uitproberen? Dat kan. Neem dan even contact met me op.

Monique Nillesen
06-57572772
info@hondenzwemvijver.nl

Hulp nodig of andere vragen?

Neem dan contact met me op. Stuur me een whatsapp berichtje 06-57572772 of een mailtje naar info@hondenzwemvijver.nl

Naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
'ut Spetterke'
Bij inschrijven ga je akkoord met de privacyverklaring