Puppyduik 21-35 weken

Speciaal voor de puppies organiseert Hondenzwemvijver Ut Poeleke regelmatig een puppy duik. Dit zijn zwemmomenten waar je met je pup naar toe kunt komen zonder dat er volwassen honden rondrennen. 

Om de puppy duik voor iedereen leuk te maken, hanteren we een opsplitsing zodat de allerkleinsten niet worden afgeschrikt.

 

Omdat onze zwemvijver geleidelijk afloopt kun je je hond rustig aan het water laten wennen. 

Pups 21 weken tot en met 35 weken

Deze groep pups zijn de pups die al wat ouder zijn en wat meer zelfvertrouwen hebben. Ook pups van zo'n 17-18 weken oud van de grotere hondenrassen met voldoende power passen hier ook prima bij. We hanteren de 35 weken grens (8 maanden) omdat dat de leeftijd is waarop veel honden beginnen te puberen. Die passen dan niet meer in de groep van de puppyduik en kunnen beter aansluiten bij de reguliere avonden of een thema avond.

Programma

- In een groepje van maximaal 10 honden gaat je hond spelen met de andere pups. Dit alles onder begeleiding van onze instructeur Babs. Babs heeft haar eigen hondenbedrijf By Dogs Inspired en heeft jaren lange ervaring met het begeleiden van baasjes met hun honden. Tijdens dit speelmoment zullen we kijken of de pups gelijkwaardig met elkaar spelen. Ook zullen we tips geven aan de baasjes hoe deze de pup het beste kunnen begeiden tijdens het spelen.
- Afhankelijk van het blok dat je boekt zou je vooraf of na afloop nog even plaats kunnen nemen op het terras voor de terrasoefening. Geniet van een hapje en/of drankje terwijl je je hond leert rustig te blijven liggen. DE gelegenheid bij uitstek om de terrasoefening met je hond te doen. Want hoe fijn is het om later na de wandeling met je hond op een terras te kunnen plaatsnemen en dat je hond dan rustig gaat liggen.

* LET OP: als het energieniveau van je hond niet meer aansluit bij de groep, dan is het beter dat je naar de reguliere avonden of thema avonden gaat. Dit komt namelijk wel eens voor. Niet iedere hond ontwikkelt zich in het zelfde tempo.

Twijfel je over de juiste plek van je pup? Neem dan telefonisch contact met ons op. Dan kunnen we samen overleggen wat het beste zou zijn voor jouw pup.

Puppy's van de kleine hondenrassen zoals boomers e.d. kunnen ook heel goed terecht op de kleine honden avonden. Dit past in sommige gevallen ook beter en laten we aan de beoordeling van het baasje over.

 
Richtlijnen:

Bescherm je pup tegen overbelasting. Hij kan dat zelf niet en zal door blijven gaan.

 

   

 

Toezicht

Tijdens de puppyduik zijn er vrijwilligers aanwezig op het veld. Zij zullen met name kijken of het spel tussen de pups gelijkwaardig is. Indien dit niet het geval is, zal een vrijwilliger daar op ingrijpen. Als er zich een situatie voordoet die je als baas niet wilt, spreek de vrijwilligers dan even aan. Ze zullen je proberen te helpen. Maar ook zij kunnen niet alles in de gaten houden.

Jijzelf bent en blijft zelf altijd verantwoordelijk voor het welzijn van jouw pup. De hondenzwemvijver kan daarvoor nooit aansprakelijk gesteld worden.

Agenda       Reserveren

Puppyduik
Fotogallerij

 

Inschrijven nieuwsbrief
'ut Spetterke'
Bij inschrijven ga je akkoord met de privacyverklaring